Przepisy Herbalife Nutriton
Mrożona krówka kokosowa:
Spróbuj Przepisu Herbalife na proteinowe naleśniki.
-
Proteinowe naleśniki z masłem orzechowym
Spróbuj Przepisu Herbalife na proteinowe naleśniki.
Kiedy nie możesz już znieść siedzenia w domu, a milionowe liczenie owiec i rozmawianie z przypadkowymi przedmiotami nie pomaga, osłodź sobie życie przepysznymi naleśnikami!
Przepis jest prosty, a naleśniki doskonale nadają się na ucztę bez rujnowania planu zbilansowanej diety.
Porcje: 2
Czas przygotowania: 5
Czas gotowania w minutach: 10
Składniki:
4 miarki Formuły 1 Herbalife Nutrition o smaku ciasteczkowym
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki gładkiego masła orzechowego
2 średnie jajka
100 ml wody
Sposób przygotowania w minutach:
Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze na gładką masę.
Rozgrzej patelnię na średnim płomieniu.
Natłuść ją papierowym ręcznikiem kuchennym, nasączonym olejem.
Wlej porcję ciasta i smaż na złotobrązowy odcień.
Odwróć, usmaż z drugiej strony.
Podawaj prosto z patelni, z ulubionymi owocami.
Składniki odżywcze:
Energia (kcal) 277
Tłuszcz (g) 13,6
Węglowodany (g) 15
Cukier (g) 7,1
Błonnik (g) 5,7
Białko (g) 21
Na porcję
* Bez opcjonalnych dodatków i oleju do smażenia. Tylko w przypadku przygotowania zgodnie z instrukcją na etykiecie nasz produkt zapewnia wszystkie opisane na niej korzyści żywieniowe. Należy pamiętać, że użycie produktu Herbalife Nutrition w przepisie wymagającym obróbki cieplnej może spowodować spadek zawartości niektórych witamin w porównaniu z wartościami podanymi na etykiecie.
Czekoladowo-migdałowe kulki proteinowe
-
Czekoladowo-migdałowe kulki proteinowe
Jeśli jednak zależy Ci na zdrowej diecie, wybieraj dania i przekąski, które łączą przyjemność smaku ze zbilansowaną wartością odżywczą. Kulki czekoladowo-migdałowe zaspokoją Twój apetyt na słodki, czekoladowy smakołyk! Dodatkowy atut: dostarczają dużo białka!
Porcje: 10
Czas przygotowania: 30
Składniki:
NA KULKI:
6 miarek F1 o smaku delikatnej czekolady
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka chia
1/3 szklanki niesłodzonego napoju migdałowego lub sojowego (albo chudego mleka)
1/2 szklanki rodzynek
30 g wiórków czekoladowych
50 g pasty migdałowej
1/2 szklanki płatków owsianych
2 łyżeczki esencji waniliowej
2 łyżki nektaru z agawy
DO OBTOCZENIA:
1 miarka F1 o smaku delikatnej czekolady
1 łyżka ciemnego kakao
Sposób przygotowania w minutach:
W miseczce wymieszaj siemię lniane i chia z napojem migdałowym, odstaw.
W tym czasie w innym naczyniu wymieszaj rodzynki, wiórki czekoladowe, pastę migdałową, płatki owsiane, nektar z agawy, ekstrakt waniliowy i F1 o smaku delikatnej czekolady.
Dodaj siemię lniane i chia namoczone w napoju migdałowym. Wymieszaj całość rękoma. Jeśli masa wydaje się za sucha, dodaj napój migdałowy, po łyżce, by nie przesadzić z ilością płynu.
Zwilż ręce i formuj nieduże kulki (wyjdzie ich około 30).
W miseczce wymieszaj F1 o smaku delikatnej czekolady z kakao. Obtaczaj kulki ze wszystkich stron.
Papierem do pieczenia wyłóż pojemnik do przechowywania żywności. Włóż do niego kulki, przykryj i przechowuj w lodówce do 5 dni.
Składniki odżywcze:
Energia (kcal)
Tłuszcz (g)
Węglowodany (g)
Cukier (g)
Błonnik (g)
Białko (g)
Na porcję
161
5,8
23
13
4,4
5,8
* Tylko w przypadku przygotowania zgodnie z instrukcją na etykiecie produkt zapewnia wszystkie korzyści żywieniowe opisane na tej etykiecie. Jedna porcja to trzy kulki. Z proporcji podanych w przepisie wychodzi 30 kulek.
Więcej proponowanych przepisów Herbalife na stronie oficjalnej Herbalife Polska – Przepisy https://www.herbalife.pl/artykuly-i-przepisy/przepisy/