Przepisy Herbalife Nutriton

Mrożona krówka kokosowa:

 

Przedstawiamy Przepis Herbalife na Ciasteczka. Są takie zapachy i smaki, które momentalnie przywołują najpiękniejsze wakacyjne wspomnienia, prawda?  Kokosowy aromat olejku do opalania i tropikalnych wakacji, pyszne lody rumowo-rodzynkowe jedzone w pewien niezapomniany wieczór nad brzegiem morza? Wystarczy chwila i już myślami przenosisz się do najwspanialszych letnich chwil.
To właśnie takie działające na wyobraźnię i zmysły zapachy zainspirowały naszych ekspertów ds. odżywiania do stworzenia zaskakująco prostego, lecz wyśmienitego przepisu. Oto przepyszna słodka przekąska, która doskonale sprawdzi się w upalne dni i świetnie zaspokoi Twój głód, a także dostarczy odpowiedniej ilości białka. Oto, jak przywołać smak lata w zaledwie kilka minut:
Porcje: 12
Czas przygotowania: 10

 

Składniki:
3 miarki koktajlu odżywczego Formuła 1 o smaku czekoladowym
15g kakao w proszku
60g oleju kokosowego
60ml pełnotłustego mleka kokosowego
60g rodzynek
1 łyżka wiórków kokosowych

Sposób przygotowania w minutach:
Połącz i wymieszaj wszystkie składniki (poza wiórkami kokosowymi) w blenderze lub robocie kuchennym. Blenduj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlej powstałą masę do naczynia wyłożonego folią spożywczą, po czym wyrównaj ją i wygładź łopatką.
Posyp całość wiórkami kokosowymi i włóż do zamrażarki na około 30 minut. Kiedy masa stężeje, wyjmij ją i pokrój na niewielkie kawałki, w sam raz na jeden kęs. Smacznego!
Masę krówkową można przechowywać w zamkniętym pojemniku w zamrażarce nawet do 3 miesięcy.
Możliwa wariacja: Zamiast przygotowywać krówkę w kawałkach, wlej masę do foremek na lody, wstaw do zamrażarki i po 30 minutach ciesz się pysznym, proteinowym przysmakiem na patyku.

Składniki odżywcze:

Energia (kcal) – 88,9
Tłuszcz (g) – 6,9
Węglowodany (g) – 6,2
Cukier (g) – 4,5
Błonnik (g) – 1,1
Białko (g) – 1,7
Na porcję

* Przy tworzeniu nowego przepisu pamiętaj, aby nie przekraczać wskazanego dziennego spożycia zawartych w nim składników. Należy również pamiętać, że w przypadku, gdy przepis wymaga podgrzania składników, określona na etykiecie zawartość witamin może ulec zmniejszeniu.

Spróbuj Przepisu Herbalife na proteinowe naleśniki.

  •  

    Proteinowe naleśniki z masłem orzechowym

Spróbuj Przepisu Herbalife na proteinowe naleśniki.

 

Kiedy nie możesz już znieść siedzenia w domu, a milionowe liczenie owiec i rozmawianie z przypadkowymi przedmiotami nie pomaga, osłodź sobie życie przepysznymi naleśnikami!
Przepis jest prosty, a naleśniki doskonale nadają się na ucztę bez rujnowania planu zbilansowanej diety.
Porcje: 2
Czas przygotowania: 5
Czas gotowania w minutach: 10

Składniki:
4 miarki Formuły 1 Herbalife Nutrition o smaku ciasteczkowym
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki gładkiego masła orzechowego
2 średnie jajka
100 ml wody

Sposób przygotowania w minutach:
Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze na gładką masę.
Rozgrzej patelnię na średnim płomieniu. 
Natłuść ją papierowym ręcznikiem kuchennym, nasączonym olejem.
Wlej porcję ciasta i smaż na złotobrązowy odcień. 
Odwróć, usmaż z drugiej strony.
Podawaj prosto z patelni, z ulubionymi owocami.
Składniki odżywcze:

Energia (kcal) 277
Tłuszcz (g) 13,6
Węglowodany (g) 15
Cukier (g) 7,1
Błonnik (g) 5,7
Białko (g) 21
Na porcję

* Bez opcjonalnych dodatków i oleju do smażenia. Tylko w przypadku przygotowania zgodnie z instrukcją na etykiecie nasz produkt zapewnia wszystkie opisane na niej korzyści żywieniowe. Należy pamiętać, że użycie produktu Herbalife Nutrition w przepisie wymagającym obróbki cieplnej może spowodować spadek zawartości niektórych witamin w porównaniu z wartościami podanymi na etykiecie.

Czekoladowo-migdałowe kulki proteinowe

  •  

    Czekoladowo-migdałowe kulki proteinowe
Obecny tryb życia i cały związany z nim stres mogą sprawiać, że dopada nas pokusa, by sięgać po słodkie i wysokokaloryczne potrawy.
Jeśli jednak zależy Ci na zdrowej diecie, wybieraj dania i przekąski, które łączą przyjemność smaku ze zbilansowaną wartością odżywczą. Kulki czekoladowo-migdałowe zaspokoją Twój apetyt na słodki, czekoladowy smakołyk! Dodatkowy atut: dostarczają dużo białka! 
Porcje: 10
Czas przygotowania: 30

 

Składniki:
NA KULKI:
6 miarek F1 o smaku delikatnej czekolady
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka chia
1/3 szklanki niesłodzonego napoju migdałowego lub sojowego (albo chudego mleka)
1/2 szklanki rodzynek
30 g wiórków czekoladowych
50 g pasty migdałowej
1/2 szklanki płatków owsianych
2 łyżeczki esencji waniliowej
2 łyżki nektaru z agawy

DO OBTOCZENIA:
1 miarka F1 o smaku delikatnej czekolady
1 łyżka ciemnego kakao
Sposób przygotowania w minutach:
W miseczce wymieszaj siemię lniane i chia z napojem migdałowym, odstaw.
W tym czasie w innym naczyniu wymieszaj rodzynki, wiórki czekoladowe, pastę migdałową, płatki owsiane, nektar z agawy, ekstrakt waniliowy i F1 o smaku delikatnej czekolady.
Dodaj siemię lniane i chia namoczone w napoju migdałowym. Wymieszaj całość rękoma. Jeśli masa wydaje się za sucha, dodaj napój migdałowy, po łyżce, by nie przesadzić z ilością płynu. 
Zwilż ręce i formuj nieduże kulki (wyjdzie ich około 30).
W miseczce wymieszaj F1 o smaku delikatnej czekolady z kakao. Obtaczaj kulki ze wszystkich stron. 
Papierem do pieczenia wyłóż pojemnik do przechowywania żywności. Włóż do niego kulki, przykryj i przechowuj w lodówce do 5 dni.
Składniki odżywcze:

Energia (kcal)
Tłuszcz (g)
Węglowodany (g)
Cukier (g)
Błonnik (g)
Białko (g)
Na porcję
161
5,8
23
13
4,4
5,8

* Tylko w przypadku przygotowania zgodnie z instrukcją na etykiecie produkt zapewnia wszystkie korzyści żywieniowe opisane na tej etykiecie. Jedna porcja to trzy kulki. Z proporcji podanych w przepisie wychodzi 30 kulek.

Więcej proponowanych przepisów Herbalife na stronie oficjalnej Herbalife Polska – Przepisy https://www.herbalife.pl/artykuly-i-przepisy/przepisy/

Nasze kategorie produktów:

X